Qurit Great Place To Work

Vi har under flera år jobbat med vår företagskultur och vår gemenskap.
I veckan fick vi ett fint kvitto på det arbete och kan nu, via vår certifiering,
titulera oss som ett Great Place to Work® :)!

Qurit-akademin: Grundläggande kunskap om läkemedel

Idag stärkte vi på Qurit våra kunskaper inom vår kärnverksamhet; Läkemedel. Vi fick hjälp av Johan Aulin, Verksamhetsarkitekt på Läkemedelsverket, och vår egen Jonas Åberg. De gav oss bl.a.

  • grundläggande kunskaper inom Läkemedel och Läkemedelsinformation,
  • en övergripande bild över de systemsamband som finns för hantering av läkemedel i Sverige och Europa och
  • var vi på Qurit bidrar som konsulter.

Det var otroligt intressant och inspirerande att lyssna till er imponerande källa av kunskap inom området.

 

Vi på Qurit – Kicki Bellman

Kicki Bellman började på Qurit i början av september. Lär känna Kicki – vem är hon, vad gör hon på Qurit och efter jobbet? Vad är det bästa med hennes jobb och Qurit?

Vem är du?

Jag är projektledare och teamledare på Qurit. I min roll ser jag till att teamets olika uppdrag planeras in så att kunderna får sina förväntade leveranser i rätt tid. Det gäller också att se till att utvecklarna i
teamet har möjlighet att fokusera så att dom inte blir för splittrade mellan olika uppdrag, för då blir arbetet ineffektivt.

Jag har jobbat som projektledare inom mjukvaruutveckling i 10 år, men innan det så jobbade jag som sjuksköterska på Akademiska och i Stockholm. Eftersom Qurits kunder finns inom e-hälsa och läkemedel så har jag med min bakgrund lätt att sätta mig in i deras ”vardag” och det är en fördel när man ska jobba tillsammans.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag tillbringar helst min lediga tid med mina två döttrar och min man. På sommaren blir det gärna en tur med båten och på vintern åker hela familjen utförsåkning i fjällen.

Vad är det bästa med ditt jobb och Qurit?

Det bästa med mitt jobb är alla spännande och samhällsnyttiga projekt som jag får bidra till här på Qurit.

Det bästa med Qurit som arbetsgivare är att all personal jobbar med sin personliga utveckling för att bli medvetna om sina styrkor och svagheter och därigenom kunna utveckla sig. Det är en stor förmån
att Qurit låter oss delta i det arbetet.

Qurit satsar på företagskultur och vår personliga utveckling!

Vi på Qurit har ett pågående arbete för att utveckla vår företagskultur. Vi har kallat detta arbete för Qultur-resan.

Varför gör vi det här?

  • Vi tror att laganda-, ledarskap- och motivationsprocessen är viktiga delar i ett konsultbolag.
  • Våra normer och värderingar är blir tydliga och inkluderade.
  • Vi vill skapa en trivsam, trevlig och öppen arbetsplats med mycket glädje. Det vill vi att även våra kunder och samarbetspartners ska känna av.
  • Både vi och våra kunder vinner på att våra konsulter utvecklar en hög kompetens inom beteendeområdet

Qulturresan är en ständigt pågående arbete där vi tar hjälp av ett antal beteendeverktyg som stöttar oss i
vår vardag, både hos våra kunder och internt bland våra medarbetare.

Som en del i det får alla våra anställda genomföra individuella medarbetaresamtal tillsammans med en professionell beteendevetare. Under veckan har våra nyaste Quritare träffat Ingvar Bengtson för att prata om deras personliga utveckling. Tack Team- och Ledarutveckling för att ni hjälper oss med det här otroligt viktiga arbetet!

Vi på Qurit – Hanna Åstrand

Hanna Åstrand har varit en Quritare i 4 år. Lär känna Hanna – vem är hon, vad gör hon på Qurit och efter jobbet? Vad är det som hon gillar mest med Qurit?

Vem är du och vad gör du på Qurit?

Jag är systemutvecklare och hjälper en kund genom att vara en del i deras utvecklingsteam. Min roll i teamet är att koda frontend. Förhoppningsvis kan jag också dela med mig lite av Quritandan till teamet.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag bor tillsammans med min man och våra två barn i ett hus på landet så det tar en hel del tid med saker som ska fixas och fritidsaktiviteter för barnen som håller på med fotboll, innebandy och badminton. En hel del tid spenderas också i vår fjällstuga eller i skidbacken vintertid. När jag får några minuter över händer det att jag bankar loss på det elektroniska trumsetet som jag köpte åt mig själv bara för att det är kul. Under sommaren har jag också ägnat mig åt att försöka lära mig balansera på en slackline.
 

Vad är det bästa med Qurit?

Att vi har våra uppdrag i Uppsala. Det i kombination med att det är ett så härligt gäng, nästan lite som en familj, samtidigt som man uppmanas att inte jobba mer än heltid gör Qurit till en mycket bra arbetsgivare. Det känns också lite lyxigt att vi jobbar så mycket med personlig utveckling.

Välkommen till Qurit, Kicki!

Idag har vi glädjen att hälsa Christina Bellman välkommen till oss på Qurit!

Kicki anställs som konsult i rollen teamlead och projektledare. Att Kicki börjar hos oss innebär ett starkt tillskott i vår affär för helhetsåtaganden.

 

Joachim, Katarina och Roger är våra nya Quritare – välkomna!

Vi hälsar Joachim Åkerlind, Katarina Lejonlid och Roger Kahlbom välkomna in i gänget. Joachim och Katarina har anställts som konsulter inom systemutveckling. Roger är vår nya säljare inom eHälsa och Läkemedel.

Det är så kul att ha er hos oss – stort grattis till oss på Qurit!

Vi på Qurit – Jens Alenius

Jens började på Qurit i mars, något vi är otroligt glada och stolta över! Han är en ”återvändare” och det är ju alltid lite extra roligt. Hur kommer det sig att han valde Qurit och hur har den första tiden varit? Vad är det som är så kul med Frontend-utveckling? 

Hur kommer det sig att du valde Qurit?

Jag valde Qurit för att de är en lagom stor firma med go stämning och för att dom satsar på att ha kunder i lokalområdet. Jag tycker också att Qurit verkligen försöker få in konsulterna på uppdrag som passar deras profil.

Hur var första tiden på Qurit?

Den första tiden på Qurit var bra. Lagom mycket introduktion. Det tog inte lång tid innan jag var ute i uppdrag så det blev två nya arbetsplatser på nästan en och samma gång.

Vad är det som är så kul med att vara Frontend-utvecklare?

Det är kul att jobba med frontend utveckling för det finns fortfarande många kunder som har mycket kvar att göra där. Jag älskar att försöka jobba bort den ofta tekniska representationen i ett frontend för att försöka göra det mer intuitivt. Det är härlig utmaning men det är inte alltid man lyckas. Med ett modernt frontend krävs ofta nytänk på delar av backend arkitekturen. Oftast får kunden då många nya möjligheter att sälja och integrera sin data och sina tjänster. Att bidra till något sånt är kul som konsult.

Vad gör du när du inte utvecklar Frontend?

På fritiden blir det mycket arbete hemma i trädgården på sommaren och i soffan på vintern. Barnen, frun och hundarna kräver sin uppmärksamhet så jag har inte tråkigt. Annars brygger jag gärna öl och lagar mat. Motorer kan jag inget om, men tyvärr har jag räknat ihop att jag har 4 stycken som jag inte förstår.

Qurit pratar på Agila Sverige

Qurit finns på plats på Agila Sverige 23-24 maj! Mari Kumlien kommer att prata om ”Safety first!
Mot trygghet och prestation i teamet – så gjorde vi.” Hoppas att vi ses där!

Vi hälsar Pelle välkommen till Qurit!

Idag är vi extra glada på Qurit eftersom vi får hälsa Pelle välkommen till oss! Han har anställts som konsult inom systemutveckling. Pelle är en passionerad och kommunikativ utvecklare med stort fokus på kundnytta. Han brinner för kompentensutveckling och kodkvalitet och engagerar sig gärna i parprogrammering, mobbprogrammering, kodgranskning och coaching.

 

Välkommen Jens – vår nya Quritare!

Vi hälsar Jens välkommen in i gänget! Jens har anställts som konsult inom systemutveckling. Jens är öppen och glad med mycket humor. Han drivs av att kunna lösa problem, gärna komplicerade, på ett enkelt och framtidssäkrat sätt. Jens är intresserad allt möjligt men kan t.ex. nämna teknik, historia och miljö. Jens kommer försöka hjälpa sina kunder genom att vara lyhörd, positiv och tydlig angående tekniska utmaningar.

Marcus ny Quritare

Vi hälsar Marcus välkommen in i gänget. Marcus har anställts som konsult inom systemutveckling. Marcus är en driven, målmedveten och glad utvecklare som gärna hjälper våra kunder att ta fram smarta tekniska lösningar.

Qurit hjälper Landsting med systemutveckling

Vi förstärker landstinget med systemutvecklingskompetens. Qurit erbjuder engagerade konsulter med lång erfarenhet från systemutvecklingens alla faser. Vi arbetar med allt från utredningar, förstudier, kravarbete, analys och design, implementation till test och införande.

Lösningsarkitekt myndighet

Vi har fått förtroendet att hjälpa myndighet med lösningsarkitektur. Qurit erbjuder engagerade konsulter med lång erfarenhet från systemutvecklingens alla faser. Vi arbetar med allt från utredningar, förstudier, kravarbete, analys och design, implementation till test och införande.

Teknisk lösning inom eHälsa

Vi har fått förtroendet att hjälpa myndighet med en verktygslåda för kliniska studier. Projektet pågår under ett antal år. Qurit erbjuder engagerade konsulter med lång erfarenhet från systemutvecklingens alla faser. Vi arbetar med allt från utredningar, förstudier, kravarbete, analys och design, implementation till test och införande.

Qurit hjälper myndighet med test- och testledning

Vi förstärker myndighet med test- och testledning under ett antal år. Qurit erbjuder engagerade konsulter med lång erfarenhet från systemutvecklingens alla faser. Vi arbetar med allt från utredningar, förstudier, kravarbete, analys och design, implementation till test och införande.

Qurit hjälper Universitet med systemutveckling

Vi förstärker Universitetet med systemutvecklingskompetens. Qurit erbjuder engagerade konsulter med lång erfarenhet från systemutvecklingens alla faser. Vi arbetar med allt från utredningar, förstudier, kravarbete, analys och design, implementation till test och införande.

Qurit hjälper företag inom Retail

Vi förstärker vår kund inom Retail med systemutvecklingskompetens. Qurit erbjuder engagerade konsulter med lång erfarenhet från systemutvecklingens alla faser.  Vi arbetar med allt från utredningar, förstudier, kravarbete, analys och design, implementation till test och införande.

Symboler för farmaceutisk nyhet