Jens började på Qurit i mars, något vi är otroligt glada och stolta över! Han är en ”återvändare” och det är ju alltid lite extra roligt. Hur kommer det sig att han valde Qurit och hur har den första tiden varit? Vad är det som är så kul med Frontend-utveckling? 

Hur kommer det sig att du valde Qurit?

Jag valde Qurit för att de är en lagom stor firma med go stämning och för att dom satsar på att ha kunder i lokalområdet. Jag tycker också att Qurit verkligen försöker få in konsulterna på uppdrag som passar deras profil.

Hur var första tiden på Qurit?

Den första tiden på Qurit var bra. Lagom mycket introduktion. Det tog inte lång tid innan jag var ute i uppdrag så det blev två nya arbetsplatser på nästan en och samma gång.

Vad är det som är så kul med att vara Frontend-utvecklare?

Det är kul att jobba med frontend utveckling för det finns fortfarande många kunder som har mycket kvar att göra där. Jag älskar att försöka jobba bort den ofta tekniska representationen i ett frontend för att försöka göra det mer intuitivt. Det är härlig utmaning men det är inte alltid man lyckas. Med ett modernt frontend krävs ofta nytänk på delar av backend arkitekturen. Oftast får kunden då många nya möjligheter att sälja och integrera sin data och sina tjänster. Att bidra till något sånt är kul som konsult.

Vad gör du när du inte utvecklar Frontend?

På fritiden blir det mycket arbete hemma i trädgården på sommaren och i soffan på vintern. Barnen, frun och hundarna kräver sin uppmärksamhet så jag har inte tråkigt. Annars brygger jag gärna öl och lagar mat. Motorer kan jag inget om, men tyvärr har jag räknat ihop att jag har 4 stycken som jag inte förstår.